Afdrukken E-mailadres

De start van de jubileumreis, wegens het 30-jarig bestaan van de vereniging, begon op vrijdag 27 april met 30 equipes op de camperplaats Dreiländersee in het Duitse plaatsje Gronau, waar het officiële startsein werd gegeven in Restaurant Seeblick.
Vanuit Gronau vertrok de groep naar Harsewinkel voor een interessante excursie in de bekende landbouwwerktuigenfabriek Claas en daarna een etentje in de plaatselijke pizzeria, waarna overnacht werd op de camperplaats.
De volgende etappe gaat tot Minden aan de Weser. Daar blijkt de camperplaats bezet te zijn door de jaarlijkse kermis. Camping Am Hahler Hafen is de redder in de nood en we kamperen langs het kanaal met een leuk uitzicht op de voorbijvarende schepen. Hier worden de barbecues voor de dag gehaald en wordt in groepjes het vlees gecremeerd.
Maandag vertrekken we naar Kirchhatten met onderweg een bezoek aan het spoorwegmuseum in Bruchhausen-Vilsen. Op de camping in Kirchatten vieren we Koninginnedag met een oranjebittertje en wordt gezamenlijk gegeten in het restaurant.
De volgende dag vertrekken we naar Blexen, aan de overkant van Bremerhaven, waar we op een tijdelijke camperplaats bij de veerpont overnachten. Deze brengt het hele gezelschap naar het centrum van Bremerhaven waar de dag wordt doorgebracht met een bezoek aan het scheepvaartmuseum, de onderzeeër, het winkelcentrum en de restaurantjes.
Donderdag vertrekt de groep naar Papenburg en overnachten we na het avondeten op de camperplaats bij Hotel Hillen.
Vrijdagmorgen wordt de groep opgehaald door een touringcar die ons gezelschap naar de bekende Meyer Werf brengt, waar de meest luxueuze cruiseschepen worden gebouwd. Na een interessante excursie en een oninteressante rondvaart door de haven vertrekt het gezelschap weer naar de camperplaats en schuiven we ‘s avonds aan aan het uitgebreide buffet, met als afsluiting van de reis een feestavond met de ons bekende entertainer Uli Lares.

* * * * *  

 
RocketTheme Joomla Templates